Полтавський політехнічний ліцей

Тиждень інфомедійної грамотності

24–31 жовтня 2022 року в Україні проходить Усесвітній тиждень медійної та інформаційної грамотності (Global MIL Week), започаткований у 2012 р. з ініціативи Організації Об’єднаних Націй (До речі, сьогодні день народження ООН).  Інформаційна грамотність🤔. 

Чому це важливо?

ХХІ століття – це вік інформації, пропаганди, постправди й “всесвітньої павутини”. А то ж, універсальними навичками стають вміння критично мислити, свідомо споживати інформацію, мати стійкість до пропаганди та дезінформації. Інформаційна  гігієна важлива завжди, але особливо в умовах війни, коли послуговування неперевіреною інформацією може коштувати життя.

Дотримуватися інформаційної гігієни не просто. В час війни – особливо. Ми, як споживачі інформації, відчуваємо тривожність і страх, що  підсилюються матеріалами насильницького характеру – військові дії, руйнування, загиблі. Наш розум паралізовано і ми втрачаємо інформаційну стійкість, потрапляємо у пастки російської пропаганди, споживаємо дезу та фейки і свідомо чи несвідомо поширюємо їх. 

 То що робити? 

Вчитися орієнтуватися  в інформаційному потоці, засвоївши правила інформаційної гігієни. 

Цього тижня будьте активними на Інстаграм сторінці ліцею❤️, щодня відповідайте на ❓питання. 

Перегляньте презентацію та інфографіку.

Проявіть патріотизм у соцмережах – видаліть російські пабліки, групи, друзів; уникайте російської пропаганди та маніпуляцій

Регулярно чистіть мізки хорошими книгами!

Facebook
Twitter
Telegram
Print
Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *