Полтавський політехнічний ліцей

Обласний конкурс «Здорове життя – успіх буття»

Стало доброю традицією проведення щорічного обласного конкурсу «Здорове життя – успіх буття», до якого неодноразово залучалися і учні нашого ліцею.

В цьому році 17 листопада учениця 1 групи першого курсу Федірко Дар`я взяла участь в номінації «Соціальна реклама» з роботою «Ціна куріння» (керівник – Халімон Юлія Юріївна).

Тема, звісно, не нова, але вона не втратила свою актуальність і сьогодні.  Здавалося б, про шкідливість куріння знають всі люди, та як показує практика, людей, що курять, не стає менше, і серед учнів нашого ліцею, на жаль,  теж. Навіть антиреклама на пачках цигарок із зображенням різноманітних хвороб, що викликає куріння, не дуже лякає курців. Саме тому, ми вирішили створити плакат, в якому ми проаналізували та систематизували інформацію про негативний вплив куріння на організм людини та візуально зобразили причинно-наслідкові зв`язки між курінням та хворобами різних органів.  

Даний плакат може знайти своє практичне застосування, оскільки ми вважаємо за доцільне розмістити його в навчальних закладах нашого міста з метою профілактики куріння серед молоді, адже краще запобігти даній згубній звичці, ніж потім з нею боротися.  

В центрі плакату ми зобразили дівчину-підлітка. Чому саме дівчину? На жаль, в нашому навчальному закладі дівчата курять на рівні з хлопцями. Тому було прийнято саме таке рішення. Від дівчини відходять вектори-цигарки, які вказують на різноманітні захворювання різних органів, до яких призводить куріння.  

Дівчина стоїть не на землі, вона стоїть на воді, на морі. Чому саме на воді? Вода – це символ життя. А, як ми знаємо, море і вода в ньому може бути спокійним, а може бути бурхливим і смертельним.

Тому наша дівчина-підліток стоїть на воді не з цигаркою, а з ручкою і блокнотом: вона аналізує, розмірковує, робить свій вибір на майбутнє. Ми переконані, що вона зробить правильний вибір. Хочеться вірити, що і учні, які розглядатимуть цей плакат, також зроблять правильний вибір.

Facebook
Twitter
Telegram
Print
Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *