Полтавський політехнічний ліцей

Доглядові засоби потрібно наносити за півгодини до виходу на вулицю. Чи так це?

При нанесенні догляду їх температура підвищується за рахунок розтирання між пальців і від температури шкіри обличчя. В результаті температури засобу і шкіри порівнюються, складаючи 36 градусів. Це додатковий механізм для вбирання і активації роботи засобу. Очевидно, що при такій температурі воно замерзнути не може. Води в ньому мало, а зволожуючих компонентів (ліпідів, цукрів), які не замерзають, багато. Більш того, зараз створені спеціальні зволожуючі засоби для догляду за обличчям взимку. Формула з натуральними оліями оберігає шкіру від неприємного почервоніння за холодної вітряної погоди. Проте всі доглядові засоби взимку потрібно наносити мінімум за півгодини до виходу, щоб вони встигли вібратися, подіяти і захистити шкіру на морозі.

А ще, взимку можна допомогти шкірі не тільки косметикою та спеціальними процедурами. Зволожувач повітря помітно полегшує життя в холоди, і не тільки для шкіри. Приємний бонус – з ним значно знизиться подразнення очей.

Немаловажним також є і харчування: Збалансоване харчування забезпечить нормальний обмін речовин в організмі і сприятливо вплине на стан шкіри. Вітамін А відповідає за еластичність шкіри, вітамін В сприяє регенерації клітин шкіри, її зволоження, вітамін С сприяє утворенню колагену, який робить шкіру пружною, а вітамін Е прискорює процес відновлення шкіри. Всі ці вітаміни присутні в продуктах харчування.  

Звісно ж взимку не потрібно забувати про маски, застосування яких допоможе справитися з проблемами шкіри даної пори року.

Ось декілька простих рецептів:

1. Для будь-яких типів шкіри можна використовувати бананову маску для обличчя взимку. Щоб приготувати таку маску вам знадобитися подрібнити банан до виду пюре і розбавити його з ложкою денного зволожуючого крему. Для кращого ефекту додайте в суміш сік лимона і пару крапель рослинної олії. Таку маску можна використовувати як для обличчя, так і для рук

2. Хороший ефект також має сирна маска. Сир потрібно розбавити з чаєм і не на довго нанести на обличчя.

3. Для жирної шкіри ідеально підійде маска з яєчного білка з лимонним соком і цедрою. Суха ж шкіра краще сприймає маски на основі овочів і фруктів. Так, кращим рішенням для сухої шкіри стане маска для обличчя взимку на основі трав (подорожника, м’яти і ромашки) і яблучна.

4. Маска з вівсяних пластівців. 3-4 ст. ложки вівсяних пластівців потрібно залити гарячим молоком і ретельно перемішати, і, теплою, накласти на обличчя. Через 15-20 хвилин маску змити теплою водою. Вівсяна маска допоможе пом’якшить та зволожить суху, обвітрену й огрубілу шкіру.

5. Маска з моркви та яєчного жовтка. 2-3 середні морквини натерти на дрібній тертці, додати один яєчний жовток, перемішати. Нанести маску на обличчя і тримати 10-15 хвилин. Змити теплою водою.

Facebook
Twitter
Telegram
Print
Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *