Полтавський політехнічний ліцей

Україна – це я; Україна – це ти; Україна – це ми!

1 – 6 серпня 2022 р.у м. Яремче Івано-Франківської області  проходив  тренінг з інтерактивних методик викладання курсу “Демократія: ідеї на практиці”, у якому мені поталанило взяти участь, після проходження онлайн курсу та  відбіркового етапу.

Тренінг організований за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) в Україні. Ця організація сприяє розв’язанню найважливіших питань демократії та демократичних процедур в усьому світі через освіту та розвиток громадянського суспільства.

Мета тренінгу – долучити викладачів ЗПТО до формування громадянської складової у професійно-технічній освіті учнів. Це виклик і вимога сучасності: наш випускник має бути не лише конкурентноспроможним професіоналом, а й ефективним громадянином.

Війна, яку веде Україна, це, в тому числі,  війна за демократичні цінності. Демократія – це не лише царина прав і свобод людини, а й механізми їх захисту, відповідальності держави і активної громадянської участі кожного. Отже, перемога у війні залежить і від громадянської освіти нашої молоді.

Тренінг відбувся за підтримки Директорату професійної освіти МОН України . Генеральна директорка – Ірина Шумік

Професійні і креативні тренери проєкту – Микола Попадюк, Ірина Лященко, Юлія Пачос, забезпечили ефективне і динамічне навчання, підсилене командною роботою колег-однодумців та атмосфернними Карпатами.

Тепер у моєму вчительському арсеналі є нові інтерактивні вправи, методики роботи над учнівськими проєктами, скарбничка досвідів колег та бажання впроваджувати курс “Демократія: ідеї на практиці”. 

А ще – сертифікат про успішне проходження курсу “Інтерактивні методики викладання курсу “Демократія: ідеї на практиці”” обсягом 40 годин і неймовірні враження від тренінгу)))

Викладачка історії та суспільних дисциплін ДНЗ “ППЛ” Ольга Єрмолаєва

Facebook
Twitter
Telegram
Print
Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *