Полтавський політехнічний ліцей

PISA – найбільше міжнародне дослідження, що вивчає якість освіти: воно охоплює понад 80 країн, що становлять понад 80 % світової економіки. Участь у ньому беруть 15-річні учні. Саме у цьому віці у більшості держав-учасниць учні закінчують основну школу, і вимоги до них у всіх країнах не надто відрізняються.

PISA не прив’язується до освітніх програм. Дослідження має на меті визначити рівень компетентностей, тобто здатність підлітка використовувати знання і вміння, отримані в школі, за можливих життєвих труднощів і викликів. PISA оцінює 3 компетентності:

  • читацьку: здатність до читання, розуміння й інтерпретації різноманітних текстів, з якими вони матимуть справу в повсякденному житті;
  • математичну: здатність до використання знань і умінь з математики у подоланні різноманітних життєвих викликів і проблем, пов’язаних із математикою;
  • природничу: здатність до використання знань і умінь з природничих наук для розв’язання різноманітних життєвих проблем, пов’язаних із певними науковими ситуаціями.

2016 рік. Україна вперше долучилася до Програми міжнародного оцінювання учнів – PISA.

2022 рік. ДНЗ «Полтавський політехнічний ліцей» серед навчальних закладів, які є основними учасниками основного етапу дослідження PISA-2022. 

Готуємося та бажаємо нашим учням наснаги, невичерпної енергії та гарних результатів.

PISA – потужний рушій реформ, що надає доказові дані про якість освіти. Вони допомагають урядам в усьому світі ефективно використовувати бюджет і змінювати освітні політики там, де це найбільше потрібно.

Facebook
Twitter
Telegram
Print
Email